1.7.-23.7.2023 Konsta Leppänen - Imperiaalinen laskuvesi

01.07.2023

Konsta Leppänen on rovaniemeläislähtöinen, nykyään Nokialla asuva mainos-, ja dokumentaarinen valokuvaaja. Leppäsen töitä on nähty niin Suomalaisissa kuin kansainvälisissäkin lehdissä sekä maailmanlaajuisten yhtiöiden mainoksissa. Leppänen on osa palkittua 11-valokuvakollektiivia. Imperiaalinen laskuvesi on Leppäsen ensimmäinen soolonäyttely.

Imperiaalinen laskuvesi

Kun lomakausi koittaa, liikkuvat englantilaiset kuin keskipakoisuusvoiman ajamina saarensa rannoille. Maamassaltaan suuremmasta Euroopasta heidät erottaa vain kanaalin verran merivettä, mutta engaltilaisille kulttuurinen ero mantereeseen on välimatkaa suurempi. Sesongin päätyttyä englantilaiset katoavat rannoilta kuin laskuvesi ja jättävät jälkeensä autiot rannat, vapaat tiiajat, koristevalot, laiturien maailmanpyörät ja tyhjät pelihallit, joihin rannikkokaupunkien paikalliset eivät astu.

Tämä väljä tila on näyttämö Konsta Leppäsen teokselle Imperiaalinen laskuvesi, brexitiä ja englantilaista yhteiskuntaa tutkivalle valokuvaesseelle. Tuloksena on yhtä aikaa, dokumentaarisen toteava mutta yhtäältä imperessionistinen, toisinaan humoristinen kuva englantilaisesta elämästä.