10.7.2023 AEON LUXIN TYÖHUONEVIERAILU

10.07.2023
Klo. 18.00 - 19.00 voi vierailla Aeon Luxin työhuoneella

Aeon Lux on yksi Trinitas-näyttelyn taiteilijoista, jonka videoteoksia sekä veistoksia on esillä Seinäjoen taidehallin Vintti-näyttelytilassa 29.7.2023 saakka.

Aeon Lux (s. 1993, she/her) on seinäjokelainen kuvataiteilija, joka on ennen kaikkea tarinan kertoja. Hän yhdistää taiteessaan vastakohtia, kääntää arkkityypit päälaelleen ja vaihtaa hahmojen kohtalot. Luxin taidetta kuvataan usein älykkääksi, humoristiseksi ja eroottiseksi. Lux on monen median taiteilija, jonka viimeaikainen työskentely on keskittynyt keraamisiin veistoksiin, fiktiivisiin tarinoihin ja videotaiteeseen. Lux kuratoi vuotuisasti performanssiklubia Seinäjoen taidehallin ohjelmaan. Lux on valmistunut kuvataiteilijaksi Satakunnan ammattikorkeakoulun Kankaanpään taidekoulusta vuonna 2017.

Ennen Työhuonevierailua on mahdollisuus osallistua Patsaspyöräilylle (max 15 osallistujaa).

Ohjatulla kierroksella pyöräillään Kalevan Navetalta Varikkogallerialle, ja matkan varrella tutustumme Seinäjoen alueen julkisiin taideteoksiin sekä niiden taustoihin. Pyöräilytahti on rauhallinen ja kestää noin 1 tunnin. Päätämme pyöräilyn Varikolle, jossa Aeon Lux esittelee työtilaansa sekä kertoo työskentelystään. Taiteilijatapaamiseen Varikkogallerialle ovat tervetulleita kaikki kiinnostuneet. Tapahtuma on maksuton.


Tapahtumaa on tukenut Alfred Kordelinin Seinäjoen rahasto ja se toteutetaan osin yhteistyössä myös Seinäjoen Taidehallin kanssa.