13.05.-05.06.2022 Jone Mutka, Jenna Kähönen, Sini Kähönen - PARATIISI

11.05.2022

PARATIISI on pitkäaikaisten taiteilijakollegoiden Jenna Kähösen, Sini Kähösen ja Jone Mutkan ensimmäinen yhteisnäyttely, joka yhdistelee maalaustaidetta, taidegrafiikkaa ja kuvanveistoa.

Taidenäyttely pureutuu teemaan uskonnoissa esiintyvästä paratiisista jonain alati tavoiteltavana päämääränä ihmisen elämässä. Näyttelyssä tutkitaan syitä käsitteen olemassaolon taustalla, sekä pohditaan jo olemassa olevia paratiisin käsitteitä niin konkreettisina paikkoina kuin aineettomina utopioinakin. 

Jenna Kähönen on Helsingissä asuva ja työskentelevä kuvataiteilija. Kähönen maalaa pääasiallisesti akryylillä hyödyntäen teoksissaan erilaisia sekateknisiä materiaaleja, kuten tekstiilejä ja lankaa. 

Sini Kähönen on Turussa toimiva kuvataiteilija. Näyttelyssä Kähönen esittelee niin öljyvärimaalauksia kuin installaatioitakin. Kähösen teoksissa toistuvat teemat tutkivat kysymyksiä ihmisyyden ja lihan välillä. 

Jone Mutka on turkulainen kuvataiteilija ja nykytaidegraafikko. Mutkan teokset näyttelyssä ovat toteutettu kopiografiikan, veistoksen ja perinteisten kädentaitojen tekniikoilla. 

Näyttelyä on tukenut Taiteen edistämiskeskus. 

TERVETULOA KOKEMAAN PARATIISI MAAN PÄÄLLÄ!