14.12.2023-07.01.2024 Ilkka Wahala

11.12.2023

Ilkka Wahala

Tosielämä

14.12.-2023-7.1.2024

Toisinaan mietin, tuntuisiko elämäni merkityksellisemmältä, jos syömäni perunalastut olisivat itseni tekemiä, itseni kasvattamista perunoista.

Näyttelyteoksessaan Tosielämä (2023) kuvataiteilija Ilkka Wahala käsittelee merkityksellisyyden,todellisuuden sekä vieraantumisen teemoja. Varikkogalleriaan rakentuvassa installaatiossa nähdään videokuvan lisäksi fyysisiä elementtejä.

Vieraantuminen ilmenee yhteiskunnassa monenlaisena oireiluna ja pahoinvointina. Todellinen kuvaa fiktiivisen tai virtuaalisen vastakohtaa, elämää internetin ulkopuolella. Internet on kuitenkin muodostunut kiinteäksi osaksi arkeamme. Aikaamme liittyy heikko ymmärrys elämäntapamme mahdollistavista systeemeistä ja rakenteista. Mistä ja miten löytää merkitystä, tarkoitusta, tyydytystä ja täyttymystä?

Ilkka Wahalan (s. 1991 Raumalla) työskentely painottuu liikkuvaan kuvaan sekä installaatioteoksiin,joissa hän yhdistelee digitaalisia ja fyysisiä materiaaleja. Hänen teostensa keskeisiä aiheita ovat fyysisen ja virtuaalisen tilan ja tekemisen sekoittuminen. Wahala asuu ja työskentelee Tampereella.