29.5.-20.6.2024 Paula Blåfield & Leena Nyqvist

28.05.2024

Paula Blåfield ja Leena Nyqvist - Kohtaamisia 

Paula Blåtfield - keramiikka ja sekatekniikat

Leena Nyqvist, tekstiili ja sekatekniikat

Paula Blåfield tekee keramiikkaveistoksia ja sekatekniikka teoksia kierrätysmateriaaleista, Leena Nyqvist tekstiili- ja sekatekniikka teoksia kierrätysmateriaaleista. Taiteilijat ovat vaasalaisia, edellinen yhteisnäyttely oli vuonna 2023 Vaasan Taiteilijaseuran Black Wall Galleriassa.

"Kohtaamisia" kertoo elämän suurista käännekohdista ja pienistä sattumuksista.

Meille tapahtuu pieniä asioita, jotka saattavat kuulostaa melko yhdentekeviltä, mutta jotka saattavat vaikuttaa elämään merkittävästi. Ulkoa ja sisältä tulevien vaatimusten, odotusten ja paineiden keskellä on hyvä pysähtyä paitsi tutkimaan omia syvimpiä tunteitaan myös tarkastelemaan asiaa laajemmin.

Ihminen odottaa usein tulevia onnen hetkiä tai kaipaa menneitä. Ilot ja surut tulevat aina yllättäen. Elämän virrassa ei aina ole paikkoja, johon ankkuroida, ja joskus koskipaikat voivat olla todella hurjia ja vaarallisia.

Elämän suuret käännekohdat näkee ja ymmärtää jälkeenpäin. Elokuvissa ne esitetään useasti dramaattisina, isoina käänteinä. Oikeassa elämässä sinfoniaorkesteri harvoin soittelee sellaisina hetkinä taustalla. Yksi pieni pysäyttävä hetki voi muuttaa koko elämän suunnan.

Näyttelyssä on keramiikkaveistoksia ja tekstiiliteoksia.