3.5.-26.5.2024 Laura Hetemäki - MEHU

04.05.2024

"Lapa

Lierot

Läpi


Rapisevat jätteet

Mullaksi syömällä

Betonilla

Eloperäiset aineet


Uudelleen, uudelleen

Omenamehut lakanalla


Murtuneissa seinissä

Kimmeltää edessä

Sädesienten toiminnan tulos


Rustoa

Jänteitä

Löyhiä luita

Hapettomassa tilassa


Murtumia takaisin yhteen

Rauhoittavaa eloperäistä ainetta


Tiskipöydän alla löyhkää bioroskis, eri aineiden ja aikojen kerrostumia.

Ohutta biomuovia, joka mehustuu omenankuorten, salaatinlehtien, kahvinporojen ja vanhentuneen soijajogurtin hikoilusta. Ajattelin luita ja niiden katkeamista. Kuinka murtuneet päät löytävät toisensa pimeässä? Miten aineet osaavat järjestäytyä niinkuin niiden pitää? Bioroskiksessa, ruumiissa ja maalauksissa."


Teksti on ote Laura Hetemäen työpäiväkirjasta.


Laura Hetemäki (s. 1987, Seinäjoki) on taidemaalari, jonka taiteellisen työskentelyn lähtökohtia ovat havainnointi ja keräily. Hän kerää materiaalia maalauksiaan varten piirtämällä, kirjoittamalla tekstinpätkiä työskentelypäiväkirjaan, pysähtymällä kiinnostavien esineiden äärelle, kävelemällä, muistelemalla, kutomalla pellavakangasta, värjäämällä kierrätyskankaita ja pellavalankoja kasviväreillä. Hetemäen teoksissa unet ja arkiset havainnot kerrostuvat ja sekoittuvat. Monesti maalauksen lähtökohtana on luonnoskirjaan tehty piirustus, josta hän antaa maalaukselle tilaa liikkua haluamaansa suuntaan.


Hetemäki on valmistunut kuvataiteilijaksi vuonna 2012 Tampereen ammattikorkeakoulusta ja hän viimeistelee kuvataiteen maisteriopintoja Kuvataideakatemiassa, Helsingissä. Mehu on Hetemäen ensimmäinen yksityisnäyttely Seinäjoella, josta hän on lähtöisin. VarikkoGalleria on Hetemäelle erityinen paikka; hän on työskennellyt siellä gallerian valvojana ennen kuvataideopintojen aloittamista. Mehu -näyttelyssä on esillä Hetemäen uusimpia maalauksia, kudontaa ja installaatioita.


Näyttelyn avajaisia vietetään torstaina 2.5. kello 18-20. Avajaisjuomat tarjoaa Mallaskoski. Lämpimästi tervetuloa!

HUOM! VarikkoGalleria kiinni 9.5.24 helatorstaina. Muuten auki ke-su 11-17.