4.3-26.3.2023 Mikko Ängeslevä - ÖIL

04.03.2023

Ängeslevä on kuvanveistäjä ja taidemaalari. Hän valmisutui kuvataiteilijaksi Kankaanpään taidekoulusta 2016 ja opiskelee parhaillaan kuvataideakatemian maisteriohjelmassa.

Julkista taiteellista toimintaa on ollut vuodesta 1999 lähtien kotimaan ohella Ranskassa, Ruotsissa, Virossa, Ghanassa ja Latviassa. Omassa työskentelyssä on kyse tekemisestä, ajattelusta, tutkimisesta, uuden synnyttämisestä ,vanhan säilyttämisestä ja niiden kautta oppimisesta.

ÖIL

Öljyä on kaikkialla ja se taipuu kaikenlaiseen. Sen muoto, käyttötarkoitus ja asenteet sitä kohtaan vaihtelevat suunnattomasti. Raskas teollisuus ja lasten legoleikit ovat siitä riippuvaisia. Öljystä halutaan eroon,hyvästä syystä. Menneisyyden aines on vielä hetken tätä päivää, mutta löytääkö järjettömyyksiin asti muuntautuva aines vielä uuden muodon planeettamme tulevaisuudessa.

Itseäni eniten öljyssä kiinnostaa kaikenlaiset muovimateriaalit. Erityisen innostavaa on muovin sulattaminen. Sulaessaan muovi ikään kuin lähestyy alkuperäistä öljyistä muotoaan. Siitä tulee rehellisempää. Kontrasti muovilelujen ja öljyteollisuuden pilaaman ympäristön välillä on huikea,vaikka asioilla on suora yhteys. Siihen liittyvät ristiriitaiset tuntemukset eivät jää katseelta piiloon näyttelyn teosten läheisyydessä. Visuaalisesti näyttely ammentavaa yhtäältä vastakohtaisuudesta, joka syntyy leikkihuoneen kirkkaiden värien ja apokalyptisen mustanharmaan kohdatessa. Arkiset tavarat löytävät uusia yhteyksiä ja muotoja. Ne eivät anna vastauksia, vaan herättävät enemmälti kysymyksiä.

Näyttely on veistospainoitteinen. Käytetyt materiaalit ovat enimmäkseen kierrätettyjä.