7.-28.4.2024 Teija Takala - Varjoja ja heijastuksia

04.04.2024

Näyttelyn teokset kertovat siitä, miten varjot ja heijastukset vaativat valon läsnäolon muuttuakseen näkyviksi, ilman valon voimaa niitä ei ole olemassa. Teosten tilaan luomat varjot ja heijastukset ovat oleellinen osa teoskokonaisuutta.

Teokset ovat valmistettu erilaisilla lasitekniikoilla, mm. lyijytys-, kuparifolio- ja sulatustekniikoilla. Osassa teoksia on käytetty myös erilaisia kierrätysmateriaaleja. Teoksissa tulee esiin, miten kierrätysmateriaali yhdistettynä uuteen materiaaliin muuttaa muotoaan taiteen avulla. Aine ei katoa, vaan se saa uuden elämän erilaisessa muodossa.

.

Teija Takala on eteläpohjalainen studiolasitaiteilija, joka asuu ja työskentelee omistamassaan ateljee Taidekoti Mustassa Hevosessa Seinäjoen Ylistarossa. Vapaana taiteilijana hän on toiminut jo yli 30 vuotta. Oman taiteellisen työskentelyn lisäksi Takala on opettanut lasitaidetta ja myös metallialaa. Takalan teoksissa voimakkaat värit ja muodot kertovat vuoropuhelusta ihmisen sisäisyyden ja näkymättömän sekä näkyvän maailman välillä. Takalan teoksia on useissa kokoelmissa sekä julkisissa tiloissa.

Näyttelyä on tukenut Seinäjoen kaupungin kulttuuripalvelut.