20.11.-12.12.2021 HYENA-kollektiivi - Sulattelu

20.11.2021

HYENA-kollektiivin noutopöytä-teemaa käsittelevän näyttelytrilogian kolmas osa, Sulattelu on esillä 20.11.-12.12.2021 Varikko Galleriassa Seinäjoella. Neljän taiteilijan yhteistyönä toteutetussanäyttelyssä pureudutaan mm. juhlien jälkeisiin tunnelmiin, ylenpalttisten tarjoilujen ja sosiaalistenkohtaamisten aiheuttamaan ähkyyn.

Näyttelyssä nähdään noutopöytä juhlien jälkeen: kun ruoat on jo nautittu, kastikekulhot kaavittu pohjiamyöten ja juomat juotu. Leikkeleet ovat jääneet pöydälle odottamaan uuden olomuodon saamista. Juhliin pukeudutaan hienosti, mutta samalla ylle nostetaan myös roolit ja tietty käytös, jotka karisevat illan myötä pois. Sukkahousut ovat revenneet ja on tullut puhuttua ohi suun. Juhlien hälinässä ei olla huomattu kuka jäi kutsumatta ja kuka lähti jo kotiin. Kohtaamisista ja pöydästä poimituista ruuista tulee outo ähky. Esillä on myös ajatuksia siitä, minne ruoka päätyy - niin kehossa kuin ylijäämänä.

Kuten juhlissa, vieraat ovat kerääntyneet ison, ruokia notkuvan pöydän ääreen, ovat näyttelyn tekijätkin kokoontuneet yhteen valmistelemaan näyttelyä ja koonneet teoksistaan assemblaasin pöydälle. Assemblaasissa yhdistyy kirjavasti sekä perinteisistä sekä epäkonventionaalisista materiaaleista koostettuja pieniä ja suurempia teoksia. Ideat kumpuavat muistoista, tuntemuksista ja kohtaamisista juhlissa. Kolmiulotteisissa teoksissa on käytetty mm. puuta, vahaa ja kasvivärjättyjä tekstiilejä.

HYENA-kollektiiviin kuuluu Kira Björklund, Katri Kari, Mirkka Suokas ja Hanna Tervonen. Taiteilijat ovat tutustuneet kuvataideopintojen parissa Imatralla.