28.8.-19.9.2021 Varikkogalleria 20-vuotis juhlanäyttely - LEIPÄÄ JA KARNEVAALIA

26.08.2021

Näyttelyä tähdittävät: Alan Bulfin, Minna Herrala, Niina Keltamäki, Aeon Lux, Jukka Nokua, Minna Salonen, Birgit Vainionpää ja Katri Yli-Erkkilä.

Näyttelyn teema kuvastaa taiteilijan työhön liittyvää arkea ja pyhää. 20 vuoden aikana taiteilijan työnkuva on muuttunut monipuolisemmaksi ja vaativammaksi. Näyttelyt ovat muuttuneet projekteiksi; konkreettisesta työstä suuri osa on kirjallista suunnittelua ja taustatiedon etsintää. Taiteilijalta vaaditaan teostensa ja osaamisensa tuotteistamista.

Taiteilijan työhön kuuluu myös juhlahetkiä. Monta päivää suunniteltuaan teosta taiteilija kokee työhuoneellaan ensimmäisen juhlahetken: flow-tilan. Toinen juhlahetki on se, kun taiteilija tuntee tehneensä jotain merkityksellistä. Kolmas, jaettu juhlahetki, on avajaiset tai esitys.

Taiteilijoiden tekniikkavariaatioon kuuluu mm valokuvaa, keramiikkaa, maalausta, tekstiiliä, paperitaidetta, installaatioita, projektitaidetta, pelidemo, avajaisperformance, osallistavaa taidetta.

Taiteilijat ovat käsitelleet näyttelyn teemaa eri näkökulmista. Teoksista voi löytää mm. piilotettua huumoria, poliittista kannanottoa ja ajatuksia yhteisöllisyydestä.


20 vuoden aikana Varikolla työskennelleet taiteilijat:

Tiina Laasonen, Suoku Siren, Birgit Vainionpää, Minna Herrala, Raili Holli, Liisa Malkamo, Katri Yli-Erkkilä, Niina Keltamäki, Alan Bulfin, Minna Salonen, Sirkka Kultti, Kristiina Isosaari, Tuuli Tuikka, Hanne Kontiola, Anneli di Francis, Pasi Leppälä, Jouni Piippo, Aeon Lux, Jukka Nokua, Mervi Nygård, Marjo Nygård, Anni Rautio-Lehmus