Kirsi Julku, Mielipaikka, 29.6.-21.7.2024

27.06.2024

Kirsi Julkun näyttelyssä Mielipaikka on esillä öljyvärimaalauksia, joissa käsitellään aiheita elämästä, ihmisyydestä ja ihmiskokemuksesta keskittyen arjen pieniin asioihin ja ihmisille muodostuneisiin tapoihin. Maalauksissa luonto, elämän kiertokulku ja ihmisen läsnäolo ottavat ison roolin herättäen keskustelua paikastamme luonnollisessa järjestyksessä. Työskentelyssään Julku pohtii miten ihmiset havainnoivat maailmaa ja kuinka suuri merkitys paikalla, tuoksuilla ja äänillä on mieleen painuviin muistoihin. Hänen maalausaiheensa ottavat inspiraatiota päivittäisestä elämästä, kohtaamisista, tunteista, ympärillä tapahtuvista asioista sekä siitä, miten käytämme aikamme maanpäällä.

"Taiteeni keskiössä oleilee luuranko. Se on kuin riisuttu kuva ihmisestä, josta ei näe hänen sosiaalista asemaansa, tarkkaa ikää tai sukupuolta. Näiden elementtien puuttuessa ajatukset kääntyvät sisäänpäin: omiin arvoihimme, tekoihimme ja siihen, miten kohtelemme toisiamme ja ympäristöämme. Samalla luuranko edustaa minulle tietynlaista vapautta ja irtautumista ennakkokäsityksistä, mutta herättää myös kysymyksen siitä mitä on vapaus, mistä oma identiteettimme muodostuu ja miten katsomme maailmaa. Teokseni käsittelevätkin kaikkea elämän ja kuoleman väliltä, jossa luuranko luo yhteenkuuluvuutta toimien symbolina, joka ylittää kulttuuriset ja ajalliset rajat."

Bio:

Kirsi Julku, (s.1993) asuu ja työskentelee Tampereella öljyvärimaalauksen keinoin muodostaen herkullisia kontrasteja elävän ja elottoman, sekä runsaan ja riisutun välillä. Hän on valmistunut kuvataiteilijaksi Kankaanpään taidekoulusta 2023 ja hänen töitään on ollut esillä useissa yksityis- ja ryhmänäyttelyissä ympäri Suomea.