15.8.-6.9.2020 Railikarita Hollin 80-vuotis juhlanäyttely 

10.08.2020

Kuvataiteilija Railikarita Hollin innostus kuvataiteeseen sai alkunsa jo tyttölyseon opettajan Martta Silvon ohjauksessa. Holli jatkoi taiteen tekemistä seuraavaksi useilla kansalaisopiston kursseilla ja kesäleireillä.

Kun Seinäjoen kuvataiteilijat perustettiin vuonna 1988 Holli aloitti opiskelun kursseilla, joita Kuvataiteilijat ry järjesti Seinäjoen kansalaisopistossa. Holli oli myös itse yhdistyksen pitkäaikaisena puheenjohtajana järjestämässä kursseja ja leirejä. Holli ehti olla yhdistyksen puheenjohtajana huimat 31 vuotta. Kursseilla Holli innostui myös grafiikasta. Hän taitaa lukemattoman määrän sekä syväpaino että kohopainotekniikoita. Grafiikassa Holli käyttää useimmiten päällekkäistekniikkaa, jossa samalle vedostuspaperille painetaan useita kuvia päällekkäin. Teosten aiheissa toistuvat mm Egyptin kulttuuri, eksoottiset kissaeläimet, ihmisfiguurit ja luonnon elementit. Kaiken kruunaa herkkä kaunis piirtoviiva.


"Tänä päivänä grafiikka jaksaa edelleen kiinnostaa uusine tekniikoineen. Minulla on mahdollisuus myös kesämökiltä käväistä Keuruun grafiikanpajalla. Mieluisimpana tekniikkana säilyy silti metalligrafiikan perustekniikat etsaus ja akvatinta. Ja mieluiten tekisin aina uniikkikuvia.

Toisinaan on myös akvarellin aika, johon voin myös yhdistää grafiikkaa. Taiteen tekemistä jatkan niin kauan kuin kynä hyppysissä pysyy." 

- Raili Holli


Virtuaalinäyttely 


Näyttelyssä liikkuminen:

Näyttely pyörii ympäri hiljalleen itsekseen.
Kun haluat liikkua näyttelyssä omatoimisesti, paina hiiren vasen näppäin pohjaan ja käännä näkymää haluttuun suuntaan. Hiiren rullalla voi zoomata näkymää lähemmäksi/kauemmaksi.  Virtuaalinäyttely toimii myös mobiililaitteilla.


Teoskuvia